Goed voorbereid op reis met de juiste reisstekker

Juli 2020

Goed voorbereid op reis gaan is essentieel en men vergeet vaak dat er wereldwijd 15 verschillende elektrische stekkers worden gebruikt voor huishoudelijke en andere elektrische apparaten. Het is daarom erg belangrijk om vooraf te controleren welke stekker van toepassing is en wat voor stopcontact er gebruikt wordt in het land van bestemming.

Welk type stekker heb ik nodig?

De 'Amerikaanse Department of Commerce International Trade Administration', ook wel ITA genoemd, kende ieder type stekker een letter toe. Deze toegewezen letters hebben dus niets te maken met de kwaliteit van de stekkers, maar zijn slechts bedoeld om de verschillende soorten stekkers te onderscheiden. Veel mensen vragen zich vaak af: welke stekker heb ik in een land nodig?

Overzicht van stekkers wereldwijd

Een handig hulpmiddel voor op vakantie is een reisstekker. Dit zijn eenvoudige adapters die ervoor zorgen dat de stekker van een elektrisch apparaat toch te gebruiken is in combinatie met buitenlandse stopcontacten. Deze stekkers werken erg gemakkelijk en zijn vaak in combi-packs aan te schaffen! Met dit overzicht kan gemakkelijk bekeken worden welke stekkers men bijvoorbeeld gebruikt in Engeland, Amerika en Thailand.

Bekijk alle nieuwsitems